Volledig scherm
Basisschool De Wilsdonck krijgt nieuwbouw op de locatie aan de Rembrandtlaan. © Johan Wouters / het fotoburo

Wilsdonck: nieuwe locatie in beeld voor tijdelijke school

RAAMSDONKSVEER - Er is een nieuwe locatie in beeld voor de tijdelijke huisvesting van basisschool De Wilsdonck: de parkeerplaats achter het gemeentehuis. 

De Veerse school krijgt een nieuw gebouw aan de Rembrandtlaan. In de periode van sloop en bouw is het de bedoeling dat de leerlingen naar tijdelijke units bij Landonk verhuizen. "Maar de kosten op die plek zijn aanzienlijk hoger dan gedacht", zegt wethouder Bert van den Kieboom (Lokaal+). "Daarom kijken we naar een goedkoper alternatief. Het parkeerterrein is een optie."

Zachte grond

De hogere kosten hebben te maken met de zachte ondergrond bij Landonk. Er is meer geld nodig om deze ondergrond te verstevigen. Het gaat om enkele tonnen. De gemeente heeft in principe de ambitie dat de tijdelijke huisvesting eind 2018 er staat, waarna de sloop van de huidige Wilsdonck kan beginnen. Grote vraag is of deze planning gehaald kan worden. Van den Kieboom: "De bedoeling is dat de verhuizing in een van de grotere vakanties plaatsvindt, zoals de kerstvakantie."

Het terrein achter het gemeentehuis is tegenover de huidige Wilsdonck en geldt als parkeerlocatie voor ambtenaren en bezoekers van het Veers centrum. Van den Kieboom: "Mogelijk wordt dan het parkeren voor personeel verplaatst naar een tijdelijke parkeerplaats, zoals het grasveld bij de Haven."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement