Volledig scherm
De beste roofvissers ter wereld waren de afgelopen dagen rondom de Biesbosch te vinden. Dit in het kader van de World Crank Cup, het wereldkampioenschap roofvissen. © Edwin Wiekens/Pix4Profs

Willem Stolk uit Lage Zwaluwe tweede bij wereldkampioenschap roofvissen

DRIMMELEN - Na drie dagen vissen kwam zaterdag het wereldkampioenschap roofvissen in de Biesbosch tot een climax. De Duitse visser Gerrit Broders ging er met de titel vandoor; Willem Stolk uit Lage Zwaluwe werd tweede. 

Er waren achttien gekwalificeerde vissers uit binnen- en buitenland in de race voor de titel beste roofvisvisser. In de wateren van de Amer, Nieuwe Merwede en de Oude Maas visten zij op snoek, snoekbaars, roofblei en baars. Het was de derde keer dat de World Crank Cup in Drimmelen plaatsvond. 

Stukje gevoel

De eerste editie ging Willem Stolk uit Lage Zwaluwe nog met de beker naar huis. ,,Mijn strategie bepaal ik als ik straks op het water ligt. Het is ook een stukje gevoel; je moet risico’s durven nemen”, zei hij bij de aftrap. 

De prijzen zijn zaterdagavond uitgereikt in de Korenbeurs in Made door wethouder Lieke Schuitmaker en Björn Schutz, directeur van Sportvisserij Zuidwest Nederland.