Volledig scherm

Wilbert den Boer heeft zin in zijn derde jaar als prins Andreo LVII in Dongen

DONGEN – Het Peeënrijk gaat komend carnavalsseizoen in onder het motto 'Van Hot Naor Hèèr!' Wilbert den Boer zwaait voor het derde achtereenvolgende jaar de scepter als prins Andreo LVII. In de zaal van l'Alternatief (dit keer 't Schouw in Dongen) werd het motto gepresenteerd, met een knipoog naar de sloop van De Cammeleur en de vervangende locaties, waar de carnavalsverenigingen in afwachting van de nieuwe mfa gebruik van moeten maken.

De naam l'Alternatief reist tijdens evenementen mee van locatie naar locatie.

Prins Andreo LVII wordt ook dit jaar geflankeerd door zijn hondstrouwe adjudant Bas Vereggen. Fluitje van een Band gaat komend carnavalsseizoen als Peejenploeg 2016 door het leven. In zijn toespraak loofde de prins zijn Peejen en Peejerinnen. "Jullie maken het carnaval en ik ben trots dat ik daarin voor mag gaan!"

De leden van de Raad van Elf en de hofdames presenteerden zich geheel in stijl. Vermomd als bouwvakkende kabouters kwamen zij op met de hofdames als verkeersregelaars. Dit alles met wederom een knipoog naar de bouw van de nieuwe mfa.

Zaterdag is het volgende evenement: songfestival Grand Gala du Pee. In 't Schouw wordt dan de carnavalshit voor het Peeënrijk verkozen. Ook wordt voor de tweede keer het Blèr du Pee gehouden. Toegangskaarten zijn te koop bij verkooppunten Leijten en DA Ingrid.

Komende zondag vanaf 14.00 uur wordt in 't Schouw de jeugdprinsverkiezing gehouden. De toegang is gratis.