'Wie zijn plicht als mens niet kent, wordt kastelein of politieagent'

Mari van Os ziet op 2 september een grote wens in vervulling gaan. Dan wordt het boek Kroegentocht Dongen bij Janssen & Janssen - het café stamt uit 1899 - in Dongen gepresenteerd. Het boek verhaalt over theehuizen, kroegen en cafés in de regio Dongen.

Het 160 pagina's tellende boek is een initiatief van samensteller Peter Visser en een aantal voormalige horecaondernemers. Peter Visser: ,,Pagina's vol met caféverhalen, anekdotes en veel foto's vanaf 1770 tot heden. Over theehuizen, herbergen, kroegen en cafés in Dongen, Dongen-Vaart en Klein-Dongen. Naast deze 67 horecagelegenheden telde Dongen nog eens vijf brouwerijen!", vertelt Peter Visser.

  1. Hoe Mades Powerweekend spectaculair decor van tv-programma Hunted werd: ‘Slechts twee mensen wisten ervan’
    video

    Hoe Mades Powerweek­end spectacu­lair decor van tv-programma Hunted werd: ‘Slechts twee mensen wisten ervan’

    MADE - Het begon met een mysterieus mailtje: ‘We zoeken voor een tv-programma naar een visuele locatie in Brabant, op ongeveer een uur rijden van Amsterdam'. Of het Powerweekend in Made daaraan wilde meewerken. De bijzondere omschrijving deed aanvankelijk de wenkbrauwen van de organisatoren fronzen, maar het resulteerde ruim een maand later in een bijzondere hoofdrol in tv-programma Hunted.