Volledig scherm

Wethouder ziet goede toekomst voor ORTS

OOSTERHOUT - De lokale omroep ORTS is op de goede weg.

Dat maakte wethouder Mark Vissers dinsdagavond duidelijk in de gemeenteraad tijdens de behandeling van de begroting 2017.

Vissers: "De toekomst van de ORTS ziet er goed uit. Er staat een nieuwe ploeg aan het roer met een nieuwe visie en ik ben daar heel optimistisch over."

Vissers reageerde met zijn opmerkingen op een motie van de VVD die de ORTS liever niet ziet opgaan in een streekomroep. Dees Melsen (VVD): "We geloven niet in een streekomroep waarin Oosterhout opgaat in de Baronie van Breda, een gebied met 340.000 inwoners. Wij willen een echte Oosterhoutse omroep."

Volgens Vissers moet de gemeente zich niet al te veel met de ORTS bemoeien. Vissers: "Juist omdat het de goede richting op gaat."

  1. Ambulanceteam helpt uitgeputte hulpverleners op Sint Maarten

    Ambulanceteam helpt uitgeputte hulpverleners op Sint Maarten

    SINT MAARTEN/DORST/ROOSENDAAL - Een ambulanceteam met hulpverleners uit onder meer Dorst, Roosendaal, Bergen op Zoom, Uden en Tilburg is sinds afgelopen zondag actief op Sint-Maarten. Het negenkoppige team, dat bestaat uit verpleegkundig specialisten, ambulancechauffeurs en ambulanceverpleegkundigen, neemt onder leiding van coördinator Lianne van Driel (50) uit Dorst, drie weken lang de taken over van de plaatselijke ambulancemedewerkers.