Wethouder Ariane Zwarts op het Wilhelminaplein in Rijen ligt zwaar onder vuur. In een rapport stelt de rekenkamer dat zij is tekortgeschoten bij de invoering van het vuilnisinzamelingssysteem.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Ariane Zwarts op het Wilhelminaplein in Rijen ligt zwaar onder vuur. In een rapport stelt de rekenkamer dat zij is tekortgeschoten bij de invoering van het vuilnisinzamelingssysteem. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Wethouder onder vuur: invoering afvalinzameling was een rommeltje in Gilze en Rijen

RIJEN - De invoering van de nieuwe afvalinzameling in Gilze en Rijen was een rommeltje. Het liep financieel uit de klauwen doordat slecht op de kosten is gelet en de aansturing door wethouder Ariane Zwarts zwak was. 

Dat blijkt uit het rapport van de Rekenkamercommissie, waarin leden van alle fracties zitting hebben. De commissie zocht uit hoe het budget van een miljoen euro met zes ton kon worden overschreden. De Rekenkamer onderzocht hoe de realisering van zwembad en sporthal Den Butter (goed) en de nieuwe afvalinzameling zijn uitgevoerd. Wethouder Ariane Zwarts is verantwoordelijk voor beide.