Volledig scherm
wethouder John van Oosterhout (links) en wethouder Jan-Willem Stoop in de oude haven van Drimmelen. Foto René Schotanus/Pix4Profs © RENE SCHOTANUS/Pix4Profs

Wethouder John van Oosterhout treedt tijdelijk terug uit gemeente Drimmelen, Lieke Schuitmaker is opvolger

updateDRIMMELEN - Wethouder John van Oosterhout (VVD) is enkele weken terug geconfronteerd met serieuze gezondheidsklachten. 

Hiervoor  heeft hij recent onderzoeken en medische ingrepen ondergaan. In samenspraak met het college heeft hij daarom besloten zijn werkzaamheden voor de gemeente Drimmelen voorlopig stil te leggen. 

Hij maakt gebruik van de zogenaamde vervangingsregeling. Deze regeling biedt de mogelijkheid voor tijdelijke vervanging en is vooralsnog voor een periode van 16 weken. Daarna wordt gekeken of verlenging nodig is. 

Vervangster

Quote

Mensen kunnen haar kennen van het Molencafé in Hooge Zwaluwe

Tim Simons

De VVD Drimmelen heeft Lieke Schuitmaker uit Hooge Zwaluwe aangewezen als vervangster. Zij kan de portefeuille van John van Oosterhout overnemen. Fractievoorzitter Tim Simons omschrijft Schuitmaker als iemand die van aanpakken weet. ,,Ze werkt nu voor de Europese Commissie, maar mensen kunnen haar kennen van het Molencafé in Hooge Zwaluwe waar ze onder andere de PR voor regelt.” Schuitmaker staat op plek negen op de lijst van Drimmelense VVD. 

Als de raad akkoord gaat met haar benoeming, wordt zij zo snel mogelijk beëdigd als wethouder en begint dan op 15 november met haar werkzaamheden. 

  1. Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop  Den Hout zingt het woord voor woord mee

    Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop Den Hout zingt het woord voor woord mee

    DEN HOUT - Dit weekend vindt in Den Hout de 25e editie van Paaspop Den Hout plaats, met zaterdag Nielson en Guus Meeuwis (om 20:00 uur) als voornaamste publiekstrekkers. De zaterdag is uitverkocht. Vrijdagmiddag voegde de organisatie een extra festivaldag toe in de vorm van een kindermiddag. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar de kinderen en ouders vonden het geweldig. We kregen regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk nog wel bekijken”, legt Bram Bul van de organisatie uit.