Volledig scherm
Kevin van Oort. bron Youtube

Wethouder Geertruidenberg: 'Onkruid op verhardingen, dat laten we niet meer gebeuren'

RAAMSDONKSVEER - Het groenonderhoud in de gemeente Geertruidenberg gaat absoluut beter worden. Dat belooft wethouder Kevin van Oort (GroenLinks).

"We zien onkruid op verhardingen, dat laten we niet meer gebeuren op deze manier. Het toezicht op de aannemers die het groen verzorgen wordt absoluut beter. Als ik zie hoe het er het afgelopen jaar bij lag... Dat moet volgend jaar anders."

Van Oort doet deze felle uitspraken na kritiek vanuit de gemeenteraad. "Is dit het kwaliteitsniveau dat wij willen? Nee", is Patrick Kok (VVD) stellig. Vanuit diverse fracties, zoals CDA en Uw Drie Kernen, kwamen er ook opmerkingen over de staat van de wegen. "Ik zie veel zwakke plekken, ik denk dat het komt door de bezuinigingen die we gedaan hebben", meent Berrie Broeders (CDA). Uw Drie Kernen wijst op het slechte wegdek bij de rotonde Julianalaan-Beatrixlaan. Volgens wethouder Van Oort wordt het kwaliteitsniveau van de wegen nog voor de zomer van 2017 besproken. "En dan met name de keuze of we wel of niet naar een hoger kwaliteitsniveau willen."