Volledig scherm
De Vrachelsestraat in Den Hout. © Pix4Profs / Johan Wouters

West-Brabant steekt miljoenen in veiliger maken van verkeer

OOSTERHOUT - De gemeenten in West-Brabant investeren samen met de provincie 6,8 miljoen euro in verkeersmaatregelen. Zo gaat er in Oosterhout geld naar het verbeteren van de verkeersveiligheid op de Vrachelsestraat naar Den Hout. Ook wordt geïnvesteerd in het veiliger maken van de Bergsebaan, tussen de Meerberg en de brug over het Markkanaal.

Het provinciebestuur staat garant voor 3,9 miljoen euro, de rest komt voor rekening van de gemeentebesturen. In totaal kunnen er verspreid over de streek meer dan vijftig projecten worden betaald met het geld uit dit Uitvoeringsprogramma 2020.

Veilig en comfortabel

De gemeente Drimmelen krijgt nu financiële ruimte voor zes projecten. Zo wordt er in Terheijden een ‘fietsstraat’aangelegd op de Lageweg, tussen het Molenpad en de Ruitersvaartseweg. In het verlengde van het Beverpad tussen Drimmelen en Lage Zwaluwe wordt gewerkt aan een ‘veilige en comfortabele fietsverbinding’. In de Prinses Margrietstraat en de Julianastraat in Hooge Zwaluwe worden snelheidsremmende maatregelen aangebracht, evenals in de Boerenhoekstraat in Made. De Moerseweg en de Hamseweg in het buitengebied worden verbreed, zodat landbouw- en vrachtverkeer er makkelijker gebrui van kunnen maken.

Schoolzones

In Raamsdonk en Raamsdonksveer worden ‘schoolzones’ ingericht, respectievelijk bij basisschool De Hoge Waai en bij Burgemeester Krijgsmangeerde.

Verder gaan negen gemeenten de grootste knelpunten voor het landbouwverkeer in kaart brengen, zodat die kunnen worden aangepakt.