Volledig scherm
© Thinkstock

Werkgeversorganisatie BZW over A27: weg met dat verkeerslicht!

OOSTERHOUT/BREDA - Peter Struik wil nu toch ook echt eens af van dat laatste verkeerslicht op een Brabantse snelweg: op knooppunt Hooipolder, waar de A27 en de A59 samenkomen. Voorzitter Struik zegt dat als toelichting op de reactie van het BZW (Brabants-Zeeuwse Christelijke Werkgeversvereniging) na Prinsjesdag.

Het BZW duidt de Brabantse vervoersproblematiek als urgent. De provincie is belangrijk als doorvoergebied tussen Rotterdam enerzijds en het Ruhrgebied en Antwerpen anderzijds, maar de vervoersmogelijkheden blijven achter bij de noodzakelijke moderniseringen. Struik: ,,Er wordt her en der iets gedaan, maar het is te weinig. En dan hebben we zelfs nog een stoplicht op een snelweg, bij Oosterhout.''

Een tweede punt van aandacht is voor het BZW het technisch onderwijs. Daar is op meerdere fronten sprake van een gebrek aan balans.

  1. Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’
    VIDEO

    Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’

    DRIMMELEN - De politie heeft woensdagmiddag op een boot een dode man gevonden in het gebied De Dood in de Biesbosch bij Drimmelen. De man was in het gezelschap van een andere man en een hond. Het was urenlang onbekend hoe hij is overleden. Maar rond 19.45 uur in de avond meldde de politie na onderzoek van de lijkschouwer dat er geen sprake blijkt van een misdrijf. De politie kon niet meer vertellen, omdat ‘de familie nog niet is ingelicht’.