Volledig scherm
Het Santrijnpark, ingeklemd tussen de Strijenstraat, Donkerstraat, Rutselboslaan en Santrijnhof in Oosterhout, gaat op de schop. Het gebied is verouders en in onbruik geraakt. Hier het park gezien van de Rutselboslaan, kijkend in de richting van de Strijenstraat. Foto Johan Wouters / Pix4Profs © Johan Wouters / Pix4Profs

Werk aan Santrijnpark begint maandag

OOSTERHOUT - Maandag 4 november begint de herinrichting van het Valkenplein en Santrijnpark. De aannemer begint met de kap van een aantal bomen in het park en aan de Rutselboslaan. In de volgende fase worden de parkeerplaatsen aan de Rutselboslaan opnieuw ingedeeld: de parkeerplaatsen komen aan de kant van de woningen. 

Daarnaast worden de komende maanden wadi's gegraven in het gebied, die regenwater moeten opvangen. Ook legt de aannemer wandelpaden aan en komen er nieuwe speelvoorzieningen. De gemeente Oosterhout verwacht dat het werk voor de kerst klaar is. 

In het nieuwe jaar wordt het riool in de Albert Schweitzerlaan aangepakt. De werkzaamheden maken onderdeel uit van de lange verwachte aanpak van het Santrijnpark. In een latere fase volgt de bouw van ruim zeventig parkappartementen. Om met bewoners te communiceren, heeft de gemeente een besloten Facebook aangemaakt.