Volledig scherm
Bestuursleden Maria Broos en Marco Welling (vooraan) in de Wereldwinkel aan de Grotestraat in Waalwijk. © Beeld Werkt

Wereldwinkel Waalwijk:'Verhuizen was een gouden zet'

WAALWIJK - 35 jaar bestaat de Wereldwinkel in Waalwijk. En terwijl in het land de ene na de andere Wereldwinkel het loodje legt, floreert de Waalwijkse winkel als nooit tevoren, zegt voorzitter Marco Welling. 

Niet dat de Wereldwinkel in Waalwijk het niet zwaar heeft gehad. Een jaar of vijf geleden was de winkel op sterven na dood. Maar de winkel verhuisde en schudde het oubollige imago van zich af. ,,Sindsdien is onze omzet gigantisch gestegen." 

Verschrikkelijk druk, hebben ze het deze maand. ,,Sinterklaas, Kerst. Soms zouden we willen dat bedrijven over gaan op een paaspakket in plaats van een kerstpakket", grapt Welling. ,,Dan wordt de drukte een beetje verdeeld." 

Alhoewel, vrijwilligers van de Wereldwinkel waren in april al bezig met de kerstpakketten. Twee keer hebben ze nu de decembercadeau's voor het personeel van zorgcentrum Schakelring mogen leveren. ,,2300 pakketten. Dat heeft een enorme impact, ook op onze leveranciers. Een heel dorp is dan bezig met het beschilderen van schalen."

Quote

Er leven in de wereld nog steeds zo'n 1 miljard mensen onder de armoede­grens

Marco Welling, Wereldwinkel Waalwijk

En daar doen ze het voor, de 35 vrijwilligers van de Waalwijkse Wereldwinkel. Kleine producenten in ontwikkelingslanden vooruit helpen.  En já, dat is nog steeds nodig, zegt Welling. 

Natuurlijk, fairtrade-producten zijn tegenwoordig ook te koop in menig supermarkt. ,,Maar er leven in de wereld nog steeds zo'n 1 miljard mensen onder de armoedegrens. Die hebben business nodig, continuïteit, een eerlijk salaris en goede arbeidsomstandigheden." 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement