Volledig scherm
Printscreen Google Maps Streetview Oud-Drimmelen. © Google Maps

Wel of geen uitbreiding voor minicamping in Oud-Drimmelen?

RAAD VAN STATEDRIMMELEN/DEN HAAG - Het overleg tussen de familie Van Oorschot en hun buren zit muurvast. De familie wil graag de minicamping in Oud-Drimmelen uitbreiden, maar daar moet nu de Raad van State aan te pas komen. 

Gisteren diende er een spoedzaak bij de hoogste bestuursrechter in Den Haag over de camping. 

Volgens de raadsman van de buurfamilie Vermeulen-Snijders wachten zij op een voorstel van de familie Van Oorschot. ,,Dat is niet waar", zei campinghouder Gert Jan van Oorschot bij de Raad van State, ,,want wij hebben al een voorstel gedaan en wachten nu op antwoord van de buren." 

Op de erfgrens

Volgens de advocaat van de buren heeft de gemeenteraad van Drimmelen ten onrechte en 'heimelijk' het bestemmingsplan aangepast waardoor Van Oorschot haar camping alsnog van 25 naar 50 plaatsen kan uitbreiden. 

,,Nu al staan de caravans en tenten tegen de erfgrens van Vermeulens tuin aan. Bovendien maakt het bestemmingsplan de bouw van sanitair vlak bij de woning van Vermeulen en Snijders mogelijk", aldus de advocaat.

Quote

De buren verblijven zo'n driekwart jaar in Zuid-Frankrijk. Zodra ze thuis zijn halen we onmiddel­lijk alle kampeermid­de­len bij hun tuin weg.

Jan van Oorschot, Mini-camping Oud-Drimmelen

Volgens de familie Van Oorschot hadden ze al afspraken gemaakt met de buren die goed leken te werken. ,,De buren verblijven zo'n driekwart jaar in Zuid-Frankrijk. Zodra ze thuis zijn halen we onmiddellijk alle kampeermiddelen bij hun tuin weg. En niet op 25 maar op 40 meter afstand, precies wat de buren willen", aldus Van Oorschot.

Lange zaak

Rechter en staatsraad Eric Helder had nog wel wat kritische vragen aan de gemeentewoordvoerder. Want de gemeente lijkt het bestemmingsplan te hebben aangepast waardoor 50 plaatsen mogelijk zijn.

De Raad beslist binnen twee weken over de rest van dit seizoen. De bodemzaak volgt later dit jaar of begin 2019.