Volledig scherm

Wegrestaurant Van der Valk bij Gilze wordt 'ingrijpend verbouwd'

Gilze - Het Wegrestaurant Gilze aan de A58 is gesloten en wordt binnenkort 'ingrijpend verbouwd'. Dat laat Van der Valk-manager Jan van Poppel vandaag weten.

Volgens Van Poppel hebben de wegrestaurants de afgelopen jaren directe concurrentie gekregen van benzinepompen waar tegenwoordig complete bakery's zitten. "De wegrestaurants ervaren dit als oneerlijke concurrentie. Zij mogen immers binnen hun restaurant niet aan detailhandel doen, terwijl de benzinepompen naast hun detailhandel wel horeca-producten mogen aanbieden", aldus de manager.

Zo zou de automobilist op de snelweg zichzelf ook steeds minder tijd gunnen om in een weggebonden restaurant te eten of verblijven. Daarbij komt, aldus Van Poppel, dat het aanbod van fastfoodketens en zelfbedieningsconcepten langs de snelweg toe zijn genomen.

"Deze ontwikkelingen zijn ook aan het direct aan de A58 gelegen wegrestaurant Gilze niet voorbij gegaan. Dit alles heeft aanleiding gegeven tot het besluit om het pand ingrijpend te gaan verbouwen. Na de verbouwing zullen binnen het pand een aantal zelfbedieningsconcepten worden aangeboden."