Volledig scherm
© Thinkstock

Wegloopmeisje is geen 22 maar 15 jaar: Oosterhouter verdacht van ontucht

BREDA - Hij wist het echt niet. De toen 36-jarige B.H. uit Oosterhout dacht dat het meisje 22 jaar oud was. Dat had een vriend verteld, dat zei de Tilburgse zelf en ook op haar Facebook stond dat ze 22 was. Ze was echter maar 15. Ze kregen een relatie en hadden seks. En dat is strafbaar.

Wat was er gebeurd? Of het meisje bij hem thuis kon verblijven, want ze had problemen thuis, vroeg een maat van H. in de zomer van 2016. H. was de beroerdste niet en stond dat toe. Hij had nog wel wat informatie over het meisje gevraagd, zo zei hij in de rechtbank. ,,Ik had geen zin in problemen met drugs ofzo.''

Het meisje kwam daarop bij hem in huis. Dat was vragen om problemen. Wat de man niet wist, was dat het meisje al twee keer de krant had gehaald. Zowel in 2014 als in 2015 werd ze opgegeven als vermist en zocht de politie haar met man en macht. 

Mee naar verjaardagen

Uiteindelijk kregen de twee een relatie. Ze ging mee naar verjaardagen in de familie. Ook die stelde geen vragen over de leeftijd van de nieuwe vlam. Ze zag er volwassen uit, concludeerde H. ook zelf.

En toen stond er ineens politie aan de deur. H. werd verdacht - en even later ook veroordeeld - voor het onttrekken van een minderjarige aan het ouderlijk gezag. Tijdens de verhoren in die zaak bleek dat de twee ook seks hadden gehad. Vrijwillig, zei ook de Tilburgse. 

Voorgelogen

De man had het beter moeten controleren, stelde officier van justitie Marieke Snoeks. Ze eiste vijftien maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk. Advocate Jolanda Veldman vroeg vooral rekening te houden met hoe de man was voorgelogen. Ook benadrukte ze hoe de voormalige drugsverslaafde zijn leven heeft gebeterd. 

"Twee jaar geleden was hij een hoopje ellende. Nu heeft hij alles te verliezen.'' Daarom vroeg ze een werkstraf en een voorwaardelijke celstraf.

De uitspraak is 24 augustus.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit West-Brabant? Schrijf je hier gratis in!