Rechercheurs doorzochten in de wapenzaak tegen Jan B. destijds ook een door hem gehuurde loods in Den Hout.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechercheurs doorzochten in de wapenzaak tegen Jan B. destijds ook een door hem gehuurde loods in Den Hout. © Hessel de Ree

Weggestuurde Jan B. had gebiedsverbod van gemeente Rijen

RIJEN - De voor bedreiging van burgemeester Jan Boelhouwer veroordeelde Jan B. (68), blijkt kort voor zijn voorwaardelijke vrijlating op 14 mei een gebiedsverbod te hebben gekregen van de gemeente Gilze en Rijen. Hem is schriftelijk de toegang tot het gemeentehuis ontzegd tot 1 januari 2022. Ook mag hij geen contact opnemen met medewerkers en bestuurders, inclusief burgemeester Boelhouwer.

Quote

ik heb even voor de deur van het gemeente­huis gestaan, maar ben niet binnen geweest

Jan B.

Dat bevestigt Jan B. zelf. Donderdagavond was er commotie toen hij door de politie werd weggestuurd bij het gemeentehuis in Rijen. Dat gebeurde na een melding van de gemeente over een ’verdachte situatie’.  Er zou gezien zijn dat B. urenlang demonstratief in een bushokje voor het gemeentehuis zat.

B. ontkent desgevraagd dat hij iemand heeft willen intimideren. Hij zegt dat hij samen met zijn vriendin een half uur op de laatste bus naar Breda heeft zitten wachten. ,,Zeker geen urenlang. En ik heb even voor de deur van het gemeentehuis gestaan, maar ben niet binnen geweest.”