Volledig scherm
© ANP

Wederom horecaondernemer gezocht voor haven Terheijden

TERHEIJDEN - Het lijkt de gemeente Drimmelen maar niet te lukken om ondernemers enthousiast te maken voor een standplaats bij de Terheijdense haven. Net als vorig jaar roept de gemeente horecaondernemers op om zich aan te melden.

Exact hetzelfde als vorig jaar is de situatie in de haven niet; de foodtruck van Sovak, waar cliënten zelfgemaakt eten en drinken verkopen, staat er nu drie dagen per week en iedere laatste zondag van de maand. Maar de gemeente, eigenaar van de haven, wil meer levendigheid. “Laat duizend bloemen bloeien”, aldus wethouder Lieke Schuitmaker. “Misschien zijn er ondertussen weer mensen die leuke ideeën hebben voor een dergelijke standplaats en daar willen we graag aan meewerken.”

Afgelopen jaar haakten vier andere geinteresseerden uiteindelijk af omdat ondernemen daar niet rendabel genoeg bleek of de standplaats te klein was. De voorwaarden werden daarom iets verruimd, zodat ondernemers een dagdeel of een dag per week een standplaats kunnen huren. In de nieuwe oproep van de gemeente zijn die voorwaarden en ook de kosten hetzelfde gebleven: per dagdeel 2 euro voor water en elektra, 9,67 euro precariokosten en de vergunning van 42,30 euro.

In 2017 stelde de gemeenteraad de toekomstplannen van de haven vast, waarin onder andere wordt gesproken over een multifunctioneel havengebouw en een nieuwe exploitant. Is het niet verstandig om daar eerst stappen in te zetten? “In afwachting van ontwikkelingen ten aanzien van de Kleine Schans; de dijkverzwaring en de verkoop van de haven, wil de gemeente eraan meewerken dat er een (beperkte) voorziening aanwezig is”, aldus een woordvoerder. 

De standplaats is beschikbaar gedurende de zomertijd (medio maart-medio oktober). Ondernemers kunnen voor de dagen dat de Sovak foodtruck er niet staat zelf kiezen welke dagen of dagdelen zij de standplaats willen bezetten. Dit moet dan wel voor het hele seizoen gelden.