De Defensie Para School die gevestigd is op de Seligkazerne in Breda traint vanaf vliegbasis Gilze-Rijen parachutespringen aan speciale eenheden. Met volle bepakking in de lucht.
Volledig scherm
PREMIUM
De Defensie Para School die gevestigd is op de Seligkazerne in Breda traint vanaf vliegbasis Gilze-Rijen parachutespringen aan speciale eenheden. Met volle bepakking in de lucht. © Defensie

Wat valt daar uit de lucht? Het zijn de paratroopers van Defensie

GILZE-RIJEN - Wie de komende tijd opeens een aantal militairen uit de lucht ziet vallen in de verre regio rond vliegbasis Gilze-Rijen hoeft niet te schrikken. De Defensie Para School uit Breda traint paratroopers, bijzondere gevechtseenheden, tot en met 10 juli. Met parachute natuurlijk. En soms in de nacht. 

  1. De naam van Theo van der Westerlaken hoort thuis op het monument van de Acht tegenover zijn huis in Chaam
    PREMIUM
    COLUMN

    De naam van Theo van der Westerla­ken hoort thuis op het monument van de Acht tegenover zijn huis in Chaam

    In een Bredaas hospice is Theo van der Westerlaken aan zijn laatste ronde begonnen. De afgelopen week kreeg de bescheiden, maar o zo grote man achter de Acht van Chaam nog drie onderscheidingen uitgereikt. Waaronder het niet alledaagse Gouden Wiel van de KNWU. 'Waarom niet eerder?', is het gevoel dat velen bekruipt. Zoals de wereld nu pas die 'mooie, lieve' wereldkampioene Lara van Ruijven leert kennen. Haar dood haalt haar uit de schaduw van de Sjinkie's en Suzanne's van het shorttrack.