De eerste editie was in 2018. Teams die zich toen lieten inschrijven, kregen een houten plank mee.
Volledig scherm
De eerste editie was in 2018. Teams die zich toen lieten inschrijven, kregen een houten plank mee. © Michiel Peeters

Wanneer is May Kwist? Organisatie bereidt ‘spectaculaire aankondiging’ voor

MADE - De May Kwist krijgt in 2020 definitief een vervolg. Wanneer? Dat maakt de organisatie 10 oktober ‘op spectaculaire wijze’ bekend.

,,Er komt een film uit”, vertelt organisator Michiel Peeters. Over de inhoud wil hij nog niets verklappen, wel dat hij op 10 oktober via social media wordt verspreid.

71 teams

Vorig jaar december was de eerste dorpsquiz een feit. 71 teams, in totaal zo'n 1500 deelnemers, broedden op 123 pagina's aan vragen en opdrachten die te maken hebben met Made of een beroep deden op de algemene kennis.

Quote

Het is iets wat jong en oud aanspreekt en het dorp in beweging brengt

Michiel Peeters, organisator

Aanleiding voor de quiz was het 40-jarig bestaan van de Amerhal en 20 jaar Heemkundekring Made & Drimmelen. Carnavalsstichting De Mayenèrs ging er met de wisselbeker vandoor.

Geweldig aangeslagen

Quote

In de wandelgan­gen heb ik al vernomen dat een aantal teams gaat fuseren

Michiel Peeters, organisator

Dat er een vervolg zou komen, zat er dus altijd al in. Terwijl de organisatie vorig jaar op veertig ploegen hoopte, ging het daar bij de eerste inschrijfavond al overheen. ,,Het is geweldig aangeslagen in de gemeenschap. Het is iets wat jong en oud aanspreekt en het dorp in beweging brengt", vertelt Peeters.

Het wordt serieus aangepakt, niet alleen door de organisatie maar ook de deelnemende teams. “In de wandelgangen heb ik al vernomen dat een aantal teams gaat fuseren om meer mankracht te krijgen", vertelt Peeters. De grens is dit jaar weer op 75 teams gezet.