Volledig scherm
De Burgemeester Holtroplaan. © Johan Wouters

‘Waarom moet monumentale boom sneuvelen bij Zuiderhout?‘

OOSTERHOUT - Waarom moet een monumentale boom sneuvelen voor parkeerplaatsen? Cees Noltee (Groen Brabant) wil van het college van B en W opheldering over de plannen bij de Burgemeester Holtroplaan en winkelcentrum Zuiderhout. 

De gemeente Oosterhout pakt dit gebied aan en wil het herinrichten. ,,Mij is ter ore gekomen dat bij Zuiderhout een monumentale boom moet wijken”, verklaart Noltee. ,,Dit omdat twee schuine parkeerplaatsen haaks worden aangelegd. Ik vind dit geen goede reden om een beeldbepalende en monumentale boom te kappen. Omdat monumentale bomen in zijn algemeenheid een juridische status hebben, worden ze beter beschermd zou je zeggen.“ Noltee heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college. ,,Er zijn daar heel veel parkeerplaatsen. Eén plekje minder maakt dan toch niet zoveel uit? Zeker als dan de boom kan blijven staan.”

Noltee zou daarnaast zien dat het beter inzichtelijk is waar in Oosterhout monumentale bomen staan. ,,Sowieso moeten we bomen goed beschermen, in de wijk Oosterheide zijn toch al niet zoveel bomen meer.” B en W geven binnen enkele weken antwoord op de vragen. 

  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?