Volledig scherm
PREMIUM
Het bedrijfsterrein van Tuf Recycling in Dongen zoals het er nu bij ligt. Er is geen enkele activiteit meer te bespeuren. De kunstgrasmatten zijn afgedekt met donker zeil. Enkele matten hangen links en rechts over het hekwerk naast de poort. © Foto Pix4Profs / Jan Stads

Waar eindigt het kunstgras van het Dongense Tuf Recycling?

achtergrondDONGEN - Het wil maar niet vlotten met het recyclen van kunstgras. Bij het Dongense Tuf Recycling liggen talloze matten nog steeds afgedekt op het bedrijventerrein te wachten op een afnemer. En ook het politieonderzoek naar de grote brand bij Tuf heeft tot nu toe niets opgeleverd.      

We voetballen of hockeyen erop. Steeds vaker leggen we het zelfs ter aankleding in de tuin. Kunstgras: voor de één is het een zegen, voor de ander een kwelling. Maar voor- en tegenstanders zijn het over één ding wel eens. De inefficiënte verwerking van versleten kunstgrasmatten is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een serieus maatschappelijk probleem. 

  1. Brabantse in Noord-Italië blijft nuchter onder uitbraak coronavirus, maar ‘op straat stuk rustiger dan normaal’
    PREMIUM
    video

    Brabantse in Noord-Ita­lië blijft nuchter onder uitbraak coronavi­rus, maar ‘op straat stuk rustiger dan normaal’

    BREDA/BUSTO ARSIZIO - Scholen, bioscopen en musea zijn dicht, sportverenigingen liggen stil en de horeca sluit om 18.00 uur haar deuren. Het openbare leven in de door het coronavirus getroffen Noord-Italiaanse regio Lombardije, ligt flink plat. De uit Rijen afkomstige Jacqueline van Gool (41) maakt aan den lijve mee wat de gevolgen zijn van een uitbraak van het coronavirus.