Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Waalwijks ‘cadeautje’ voor inwoners: slim of niet

WAALWIJK - Hoe financieel gezond is Waalwijk?  In ieder geval gezond genoeg om de inwoners te verrassen met een kleine lastenverlichting. Maar niet iedereen vindt dat een goed idee.

Als Waalwijk geld over houdt, mogen de inwoners van Waalwijk daar best van mee profiteren.  Een meerderheid van de gemeenteraad besloot donderdagavond tot een ‘cadeautje’ in de vorm van een kleine lastenverlichting voor woningbezitters: een ozb-verlaging van 1 procent voor 2019. Het scheelt de gemeente twee ton aan inkomsten. De oppositiepartijen ChristenUnie, SGP en PvdA toonden zich kritisch. Dat geld kan in hun ogen wel eens hard nodig zijn voor andere zaken die nog op de gemeente af komen.

  1. Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop  Den Hout zingt het woord voor woord mee

    Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop Den Hout zingt het woord voor woord mee

    DEN HOUT - Dit weekend vindt in Den Hout de 25e editie van Paaspop Den Hout plaats, met zaterdag Nielson en Guus Meeuwis (om 20:00 uur) als voornaamste publiekstrekkers. De zaterdag is uitverkocht. Vrijdagmiddag voegde de organisatie een extra festivaldag toe in de vorm van een kindermiddag. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar de kinderen en ouders vonden het geweldig. We kregen regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk nog wel bekijken”, legt Bram Bul van de organisatie uit.