Volledig scherm
VVD Geertruidenberg opent tijdelijke winkel op Markt © Johan Wouters / Pix4Profs

VVD Geertruidenberg opent tijdelijke winkel op Markt

GEERTRUIDENBERG - Onder toeziend oog van een tweedimensionale Mark Rutte heeft de Geertruidenbergse afdeling van de VVD zaterdag een tijdelijke winkel geopend op de Markt. Voor een clubje van zo'n twintig belangstellenden en medeliberalen hield lijsttrekker Patrick Kok een korte toespraak, waarin hij de vier speerpunten voor de VVD bij de komende gemeenteraadsverkiezingen uiteenzette. 

"Dat zijn duurzaamheid, integriteit, daadkracht en economie en ondernemerschap", hield Kok zijn gehoor voor. De pop-up store, midden op de Markt, is daarvan een goed voorbeeld, meende de liberale lijsttrekker. "Plaatselijke ondernemers presenteren zich hier, waarbij ze elkaar versterken." 

Bordkartonnen Rutte

Zo'n acht winkeliers uit de buurt hebben ieder een klein stukje van het pandje, om te proberen bezoekers naar hun echte zaak te lokken. Zo is er wat kleding, accessoires en schoenmode te zien. Maar de winkel is een initiatief van de VVD, en die gaat van daaruit de mensen tegemoet om te flyeren en dergelijke. "Uiteraard in alle kernen, niet alleen in Geertruidenberg", aldus Kok. En wie wil, kan er met een manshoge, bordkartonnen premier Mark Rutte op de foto. 

Kenniseconomie

Voor de opening lanceerde Kok een eigen manier van burgerparticipatie onder de noemer 'het beste idee voor Geertruidenberg'. De VVD wil de komen de vier jaar ook veel aandacht voor het economisch uitvoeringsprogramma, een proeftuin voor nieuwe energie, uitbreiding van het ondernemersloket en uitgebreidere camerabeveiliging, bijvoorbeeld in het centrum van Raamsdonksveer. Ook moet er een goede balans worden gevonden tussen de kenniseconomie en het vertrouwde ambacht, "want mensen met een schroevendraaier blijven ook nodig".

Prominente locatie 

Volgens Thosha van der Maas, nummer drie op de VVD-lijst in Geertruidenberg, is de winkel iedere zaterdag vanaf 11.00 uur open. "In ieder geval tot 14.00 uur, maar het kan ook langer als dat nodig is", aldus Van der Maas. "Behalve dat het onze eigen uitvalsbasis is tot en met de gemeenteraadsverkiezingen, laten we ook zien dat je een goede invulling kunt geven aan een leegstaand pand op zo'n prominente locatie. En het is een mooi voorbeeld hoe je ondernemers met elkaar kunt verbinden." 

Doordat het winkeltje van zeer bescheiden afmetingen is, stond het merendeel van de belangstellenden buiten, bij een gevoelstemperatuur van pak hem beet min tien. Maar de koffie was warm, het worstenbrood ruim voorradig en met de verkiezingen in aantocht viel er genoeg te bediscussiëren.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement