VVD Drimmelen wil maatregelen veiligheid veehouders

MADE - VVD Drimmelen wil dat de gemeente maatregelen neemt om de veiligheid van veehouders in Drimmelen te garanderen. Aanleiding is de bezetting van een varkenshouderij in Boxtel door dierenactivisten, afgelopen maandag. De partij heeft daarom artikel 37-vragen gesteld aan het college.

"In deze regio zijn minder veehouders dan in Oost-Brabant, maar er is geen reden om aan te nemen dat niet in Drimmelen kan gebeuren", zegt fractievoorzitter Tim Simons (VVD). "Inmiddels zijn er ook activisten in Gilze gesignaleerd, dus het komt steeds dichterbij." 

Volgens Simons zorgt de dreiging van een bezetting voor gevoelens van onveiligheid en frustratie bij sommige inwoners van de gemeente. "Ook ZLTO Drimmelen voelt deze onrust en ik hoop daarom dat het college deze zorgen serieus neemt.”

Daarom roept de VVD het college op om met politie en boa's maatregelen te nemen. Simons ziet het liefst dat er de komende tijd extra wordt gepatrouilleerd langs de veehouderijen. "Als de politie zich wat vaker laat zien in de polders, voelen de veehouders zich meer gesteund. Als er een sterke overheid staat, geeft dat de veehouders meer rust en vertrouwen.”

Volledig scherm
Tim Simons. © Johan Wouters

Simons vindt het volstrekt onacceptabel wat er in Boxtel is gebeurd. "Deze veehouders hebben jarenlang keihard gewerkt voor hun bedrijf. De activisten hebben daar ingebroken en daarvan kan het slachtoffer nog lang last hebben. Bovendien is de bezetting van de activisten mens- en dieronvriendelijk. Er zijn honderden andere manieren om je punt te maken.”

  1. Een handgranaat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’
    PREMIUM
    Mijn bevrijding

    Een handgra­naat maakte het einde aan het leven van Ad (9) en Henk van Bragt (4). ‘Ze hebben nooit anders dan oorlog gekend’

    BREDA/TETERINGEN - ,,Kijk”, zegt Jeanne Bastiaanssen-Van Bragt (82) uit Breda. Ze opent een klein hartvormig medaillon. Er verschijnen twee portretjes in zwart-wit. ,,Dit zijn mijn broertjes”, zegt ze. ,,Ad van 9 en Henk van 4.” Ouder zijn ze nooit geworden. Op 2 september 1944 kwam in Teteringen aan hun nog jonge leven abrupt een eind.