VV Oosterhout werkt gestaag aan herstel

VV Oosterhout hoopt het beschadigde kunstgrasveld nog deze maand opnieuw in gebruik te nemen. De club vond een duurdere, maar beter oplossing voor de reparaties.

Het laatste weekend van januari is het topdrukte bij voetbalvereniging Oosterhout, met tal van wedstrijden. De club hoopt dat er dan weer gespeeld kan worden op het door brand beschadigde kunstgrasveld. En de kans bestaat dat dat lukt: de gemeente Oosterhout heeft bekendgemaakt dat het stuk kunstgrasmat dat nodig is voor de reparatie in januari geproduceerd en geleverd wordt. ,,Het leggen kost een goede week tot twee weken, afhankelijk van het weer", vertelt Bert-Jan De Ronde, voorzitter van VV Oosterhout.

Besloten is om de reparatie iets anders uit te voeren dan eerder gepland. ,,Een idee dat wij als club hebben ingebracht", vertelt De Ronde. Het beschadigde stuk kunstgrasveld (circa 15 bij 40 meter groot) wordt gerepareerd met een deel van de bestaande kunstgrasmat. ,,Hiervoor worden delen van de mat buiten de lijnen gebruikt." Buiten de lijnen komt dan het nieuwe stuk kunstgras.

Het kost meer tijd en geld, maar dit is volgens De Ronde toch een betere oplossing. ,,Als je het beschadigde stuk vervangt door een nieuwe kunstgrasmat, kan er kleurverschil ontstaan. Ook kan het zijn dat de bal op dat stuk anders reageert." Het verschil zal door de gekozen oplossing minimaal zijn.

Ook verwachten de club en gemeente dat hierdoor de keuring 'soepeler verloopt'. De kosten worden gedekt door de verzekeraar. Die draagt ook het risico als het veld toch niet aan de reparatienormen van de NOC*NSF/KNVB voldoet.

Ondertussen wordt er achter de schermen ook hard gewerkt aan de wederopbouw van de kantine en kleedkamers. Het clubhuis brandde op 1 oktober vorig jaar volledig af. De verdiepingsvloer kan behouden blijven, zo bleek eerder al. Dat scheelt bouwtijd. De installaties worden nu bekeken.

Aannemers en installateurs maken vervolgens een kostenopgave voor de verzekeraars. VV Oosterhout hoopt dat het nieuwe clubhuis eind volgend jaar weer in gebruik wordt genomen.

Met de club zelf gaat het naar omstandigheden goed, vertelt de voorzitter. Wedstrijden worden gespeeld op de andere velden en de club heeft een tijdelijke kantine en kleedkamers. ,,Vanuit allerlei hoeken zijn acties ontstaan om geld in te zamelen. Hartverwarmend. Dat geld zetten we apart en hebben we straks waarschijnlijk hard nodig voor de inboedel."

Volledig scherm
Het clubhuis van VV Oosterhout brandde op 1 oktober volledig af. Ook het veld raakte beschadigd. © Edine Wijnands