Volledig scherm
De vrijwilligers van voetbalvereniging VV Oosterhout steken de handen uit de mouwen. Met vijftien tot twintig man sterk hielpen ze gisteren om de inventaris te ruimen. Foto Clemens Piena

VV Oosterhout ruimt inventaris na brand

OOSTERHOUT - "Tot gisteren stond deze nog bij mij thuis", vertelt Clemens Piena, de secretaris van VV Oosterhout, terwijl hij de noodcontainer met computers inloopt. De laadbak fungeert momenteel als het hoofdkwartier op sportpark De Contreie, waar vrijwilligers werken om de inventaris van de club vast te leggen nadat het sportcomplex in de as werd gelegd door de grote brand.

Vrijdag werd begonnen met het ruimen van de resten. "Gisteren hebben we overleg gehad met de verzekering", vertelt Piena. "We gaan nu door onze inventaris om de balans op te maken. We moeten bepalen wat total loss is en wat we nog veilig kunnen stellen. Ook kijken we wat er nog schoongemaakt kan worden door de reinigingsdienst."

Op de vraag hoe de balans er uitziet, antwoordt Piena: "Slecht. De brand is alle kanten het pand door gegaan. Met name beneden is er nog het een en ander bewaard gebleven, maar het overgrote deel van de inventaris kan als total loss worden beschouwd. Dan moet je vooral denken aan drinken, eten, voetbalkleding en dergelijke. Aan de verzekering om een goeie inschatting van de verliezen te maken en van wat wel en niet gereinigd kan worden."

De raming van de inventaris nam de hele vrijdag in beslag.

Naast de ravage van het afgebrande stadion liggen de spullen die nog uit het pand gehaald konden worden. Voetballen, samengehouden in een net, zijn bedekt met een zwarte laag roet. De kluis van de voetbalvereniging is ook veiliggesteld.