Volledig scherm
Voor het eerst wordt er na de felle brand van zes weken geleden gevoetbald op het complex van VV Oosterhout. Het team JO7-2 van VV Oosterhout (links) neemt het op tegen JO7-5 van Baronie uit Breda. Foto Corné Beerens/Pix4Profs

VV Oosterhout is weer thuis

OOSTERHOUT - Grote, gestapelde bouwunits bieden plek aan de kantine en vergaderruimten. Andere units, iets verderop, zijn ingericht als kleedkamers. Terwijl op het veld de eerste potjes alweer gespeeld worden, bevestigt een van de vrijwilligers nog snel even de speakers aan de muur.

Met man en macht is er de afgelopen weken gewerkt om alles in gereedheid te brengen. Er mag worden gezegd: niet onverdienstelijk. Hoewel de kale witte muren van een bouwunit natuurlijk nooit helemáál de gezellig uitstraling evenaren van een echte sportkantine, staan bezoekers er lekker warm. De houten bar zou niet misstaan in een gezellige skihut en vanuit de keuken worden als vanouds broodjes kroket en tosti's geserveerd. "Dat hebben ze in korte tijd knap voor elkaar gekregen", meent Evelyne Amrani uit Raamsdonksveer. Terwijl haar dochter met haar team Good Luck het veld betreedt, drinkt ze zelf van een bekertje koffie. "Wel fijn voor de club dat ze weer op hun eigen veld kunnen voetballen."

Prioriteit
Dat kan VV Oosterhout voorzitter Bert-Jan de Ronde alleen maar met haar eens zijn. "Het belangrijkste is er weer", laat hij weten. "We hebben de prioriteit gelegd bij de tijdelijke voorziening. De komende week pakken we de draad weer op voor wat betreft de herbouw."

Dat er zo snel een doortimmerde noodvoorziening gerealiseerd kon worden, dankt de club mede aan een van de leden met gedegen kennis van verzekeringen. "Een van onze vrijwilligers is assurantieadviseur", zegt de voorzitter. "Wat hij heel goed heeft gedaan, is dat hij bij het afsluiten van een verzekering heeft gekeken naar een clausule die ook de kosten van een tijdelijk onderkomen en gederfde baromzet vergoedt."

De afgelopen anderhalve maand heeft de club met succes een beroep kunnen doen op verenigingen in de regio. "We zijn overal heel hartelijk ontvangen", aldus De Ronde. Zodra we straks klaar zijn met de herbouw doen we nog een keertje een avondje voor alle clubs die ons geholpen hebben."

  1. Wethouder Mark Vissers mag niet meer namens SP spreken: 'Ze gedragen zich als kleuters'

    Wethouder Mark Vissers mag niet meer namens SP spreken: 'Ze gedragen zich als kleuters'

    OOSTERHOUT - SP-wethouder Mark Vissers mag, ook al is het nog maar voor vier maanden, niet meer namens de partij spreken. Daarnaast moeten drie van de vier SP-raadsleden in Oosterhout, die samen met Vissers een eigen partij willen beginnen, onmiddellijk hun zetel inleveren. Dat heeft de ledenvergadering van de Oosterhoutse SP vorige week besloten. Vissers is boos: ,,Ze gedragen zich bij de SP als een stel kleuters."