Een subsidie gaat naar VV Oosterhout. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een subsidie gaat naar VV Oosterhout. Foto ter illustratie. © Johan Wouters / Pix4Profs

VV Oosterhout en fysiotherapeut krijgen subsidie voor beweegprojecten

OOSTERHOUT - Meer beweging voor ouderen en fitte medewerkers van !Go. Daarvoor gaat zo'n 97.000 euro subsidie naar Oosterhout. Het betreft projecten van VV Oosterhout en Maarten Kok Fysiotherapie. Het geld komt van ZonMw, een landelijke organisatie die zorginnovatie stimuleert. 

Het project Sociaal Vitaal betreft met name ouderen in de wijken Slotjes en Oosterheide, waar een hoge mate van vergrijzing is. Deelnemers krijgen een fittest aangeboden en vervolgens een beweegprogramma. Maarten Kok Fysiotherapie is hoofdaanvrager van de subsidie, maar voert het twee jaar durende project uit met bewonersorganisatie en professionals in de wijk. 

VV Oosterhout richt zich met !GOfit op medewerkers van de sociale werkvoorziening !Go. Zij krijgen twee jaar lang sport- en beweegactiviteiten aangeboden. De twee projecten worden begeleid door MOOVE, de sportcoaches van de gemeente Oosterhout. 

In heel Nederland zijn er 88 aanvragen toegekend. "De toekenning voor deze projecten is vooral vanwege de samenwerking met lokale partijen", motiveert Rian Hermans van MOOVE. "De projecten richten zich op kwetsbare doelgroepen. Zoals mensen met een beperking, die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt."