Vrijwilligersbeleid: 6000 euro voor VV Dongen

DONGEN - Voetvalvereniging Dongen krijgt 6000 euro subsidie van de gemeente om een beter vrijwilligersbeleid op te zetten. Het gaat om de invoering van een software pakket die taken en vrijwilligers koppelt. 

Volledig scherm
VV Dongen © BN DeStem

Dit pakket werd onlangs gepresenteerd op de Nationale Sportbeurs als een effectief middel om zoveel mogelijk leden (en ouders) te mobiliseren.

Voorwaarde van de innovatiesubside is wel, vertelde wethouder Piet Panis gisteren over het collegebesluit, dat VV Dongen de resultaten van het project deelt met andere (sport)verenigingen binnen de gemeente. De clubt legt zelf ook 1000 euro bij. 

Net als veel andere verenigingen kamp VV Dongen met een teruglopend aantal betrokken vrijwilligers. De club heeft zelf de gemeente benaderd, vertelde wethouder Panis gisteren, om in aanmerking te komen voor innovatiesubsidie. 

Alle leden

 Om de sociale samenhang binnen de vereniging sterk te houden, kiest de vereniging er juist voor te werken met vrijwilligers. Zij wil proberen alle leden (en ouders) bij de vereniging te betrekken als vrijwilliger.  Zo vergroot je volgens het bestuur de toekomstbestendigheid van de club.

De subsidieaanvraag van VV Dongen voldoet aan de doelstellingen van de innovatie -/ stimuleringssubsidie. In 2018 heeft Dongen daarvoor een potje beschikbaar van 15.000 euro.  De kosten voor het innoveren raamt de vereniging op  6.000 euro De vereniging draagt zelf 1.000 euro  bij. De kosten voor de invoering van het software pakket raamt de vereniging op  1.000 euro.

Wethouder Panis stelt nadrukkelijk dat het de bedoeling is dat ook andere  verenigingen met het het software pakket gaan werken. ,,Wanneer verenigingen dit invoeren kost ze dat ongeveer 1 euro per lid."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement