De vrachtwagenchauffeur is naar het ziekenhuis gebracht na het ongeval aan de Rederijweg in Oosterhout.
Volledig scherm
De vrachtwagenchauffeur is naar het ziekenhuis gebracht na het ongeval aan de Rederijweg in Oosterhout. © Marcel van Dorst / MaRicMedia

Vrachtwagenchauffeur raakt gewond tijdens koken in Oosterhout, politie ontdekt openstaande celstraf

OOSTERHOUT - Een buitenlandse vrachtwagenchauffeur raakte zaterdagmiddag gewond aan de Rederijweg in Oosterhout door een ontploffende gasfles van een gaskookplaat. De toegesnelde politie kwam er vervolgens na controle achter dat de man nog een celstraf van 79 dagen heeft openstaan. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Daarna mag hij zijn straf uitzitten. 

De man was naast de weg eten aan het koken op een gaskookplaatje, waarna het gasflesje ontplofte. De melding van het ongeval leek erger dan het was. Naast de politie en ambulance werd daarom ook de brandweer en een traumahelikopter gealarmeerd. De brandweer is nog wel ter plaatse geweest met twee voertuigen maar die konden na een kleine controle weer terug naar de kazerne.

De man werd eerst behandeld aan zijn brandwonden waarna besloten werd om hem met een ambulance naar het ziekenhuis over te brengen. Daarna mag de man mee met de politie om nog 79 dagen uit te zitten in detentie.

Het gasflesje van zijn kookplaat ontplofte, waardoor de man gewond raakte.
Volledig scherm
Het gasflesje van zijn kookplaat ontplofte, waardoor de man gewond raakte. © Marcel van Dorst / MaRicMedia
  1. Aanbesteding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen vertraagd
    PREMIUM

    Aanbeste­ding valt duurder uit, verbouwing cultureel centrum De Boodschap in Rijen ver­traagd

    RIJEN - De verbouwing van Cultureel Centrum De Boodschap in Rijen loopt vertraging op. De aanbesteding van de plannen is fors duurder uitgevallen dan eerder ingeschat. Reden dat betrokken partijen (gebouwbeheerder CCGR, gemeente en Theek 5) opnieuw om de tafel gaan om een alternatief te ontwikkelen. Dat blijkt uit een memo dat het college van B en W aan de gemeenteraad heeft gestuurd.