Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Vraagtekens bij zonneparken: ‘Is dit wel goed voor de biodiversiteit?’

HOOGE ZWALUWE - ,,We willen hetzelfde, maar ik stel vragen bij de manier waarop het nu gaat.” Leen Kalkman uit Hooge Zwaluwe toont zich kritisch over de te naderende zonneparken in de gemeente Drimmelen. Hij vreest dat de plannen ten koste gaan van de biodiversiteit in het gebied.

Hij organiseerde vorige week een voorlichtingsavond in De Zonzeel in Hooge Zwaluwe. Hier kwamen zo’n 120 mensen op af. Hij is voornemens een stichting te starten. ,,De plannen worden zo slecht gecommuniceerd, niemand weet wat hen te wachten staat. Ook natuurverenigingen denken met ons mee, we willen een vuist kunnen maken.”

  1. Enquête: Geertruidenberg wil burgemeester voor 'gewone’ mensen

    Enquête: Geertrui­den­berg wil burgemees­ter voor 'gewone’ mensen

    GEERTRUIDENBERG/RAAMSDONKSVEER - Een burgemeester die ervaring heeft als bestuurder is belangrijker dan het hebben van een groot netwerk. Dat vinden repectievelijk 58 en 19 procent van de inwoners van Geertruidenberg. Uiteraard moet het een mensenmens zijn, maar dan wel een 'gewone’ mensen-mens. Ervaring met de ‘gewone’ mens en ‘denken als de normale mensen’ vinden de burgers van Geertruidenberg heel belangrijk. Dat blijkt uit de resultaten van de online enquête waarop zij hun voorkeuren voor de nieuwe burgemeester konden aangeven.