Volledig scherm
Dit jaar bestond de kermis in Dorst 100 jaar. Editie 101 lijkt nu onzeker. Archieffoto bn destem/Joyce van Belkom

Voortbestaan kermis Dorst aan zijden draad

DORST - De kermis in Dorst staat op losse schroeven. Dat maakte Walther Hoosemans van de stichting Kermis Dorst deze week via Facebook bekend. Volgens Hoosemans heeft dit alles te maken met de verplaatsing van de avondvierdaagse in Dorst.

Hoosemans: "Al zeker tien jaar overlappen de twee evenementen elkaar op vrijdag. Dat is destijds door de gemeente en de organisaties in Dorst zo afgesproken. Vindt de avondvierdaagse op een ander moment plaats? Dan loopt de kermis veel bezoekers mis. En wij vrezen dat, met dat vooruitzicht, kermisexploitanten Dorst links laten liggen."

De stichting Kermis Dorst betreurt het dat ze vooraf 'niet is geraadpleegd'. Op haar verzoek heeft er woensdagochtend alsnog een gesprek tussen de twee organisaties plaatsvonden.

De avondvierdaagse gaat volgens voorzitter Netty van der Put in beraad over de datum en komt nog deze week met uitsluitsel.

Van der Put betreurt in ieder geval de situatie: "Wij krijgen nu de schuld, lezen op Facebook dat door ons de kermis niet doorgaat. Maar wij wisten niet van de afspraken met de kermis. Voorheen draaide één persoon binnen onze organisatie de avondvierdaagse. Nu doen anderen dat."