Volledig scherm
PREMIUM
Wethouders Robin van der Helm en Marian Witte. Links het gebouw van de Rabobank en rechts het deel van Arendshof. Op die locaties komen woontorens. Pix4Profs/René Schotanus © Pix4Profs/René Schotanus

Voorlopig akkoord over ‘bankenplein‘ Oosterhout: van winkels naar wonen

OOSTERHOUT - Er zit schot in de ontwikkeling van het Oosterhoutse ‘bankenplein‘ tot drie woontorens. De gemeente, ontwikkelaar Maas Jacobs en vastgoedbedrijf Altera hebben een intentieverklaring getekend om een eerste stap te zetten in de grote transformatie van de binnenstad. Daarbij worden leegstaande winkels omgevormd tot woningen. 

In dit geval gaat het om de leegstaande pand van ABN Amro, het gebouw van Rabobank en een forse hap winkelruimte van Arendshof 2. Dit worden drie woontorens, met middeldure huurwoningen en koopappartementen. Ook komen er negen grondgebonden woningen. In totaal gaat het om zo'n 150 nieuwe woningen. “Extra bewoners in de binnenstad zorgen voor meer levendigheid“, meent wethouder Robin van der Helm (VVD).  De voormalige ABN Amro en Rabobank zijn nog bezit van de banken zelf, maar deze gebouwen worden ontwikkeld door Maas Jacobs. Altera is eigenaar van Arendshof 2, een deel van het overdekte winkelcentrum dat de laatste jaren te kampen heeft met steeds meer vertrekkende winkels.