Volledig scherm
PREMIUM
Wethouders Robin van der Helm en Marian Witte. Links het gebouw van de Rabobank en rechts het deel van Arendshof. Op die locaties komen woontorens. Pix4Profs/René Schotanus © Pix4Profs/René Schotanus

Voorlopig akkoord over ‘bankenplein‘ Oosterhout: van winkels naar wonen

OOSTERHOUT - Er zit schot in de ontwikkeling van het Oosterhoutse ‘bankenplein‘ tot drie woontorens. De gemeente, ontwikkelaar Maas Jacobs en vastgoedbedrijf Altera hebben een intentieverklaring getekend om een eerste stap te zetten in de grote transformatie van de binnenstad. Daarbij worden leegstaande winkels omgevormd tot woningen. 

In dit geval gaat het om de leegstaande pand van ABN Amro, het gebouw van Rabobank en een forse hap winkelruimte van Arendshof 2. Dit worden drie woontorens, met middeldure huurwoningen en koopappartementen. Ook komen er negen grondgebonden woningen. In totaal gaat het om zo'n 150 nieuwe woningen. “Extra bewoners in de binnenstad zorgen voor meer levendigheid“, meent wethouder Robin van der Helm (VVD).  De voormalige ABN Amro en Rabobank zijn nog bezit van de banken zelf, maar deze gebouwen worden ontwikkeld door Maas Jacobs. Altera is eigenaar van Arendshof 2, een deel van het overdekte winkelcentrum dat de laatste jaren te kampen heeft met steeds meer vertrekkende winkels. 

  1. Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop  Den Hout zingt het woord voor woord mee

    Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop Den Hout zingt het woord voor woord mee

    DEN HOUT - Dit weekend vindt in Den Hout de 25e editie van Paaspop Den Hout plaats, met zaterdag Nielson en Guus Meeuwis (om 20:00 uur) als voornaamste publiekstrekkers. De zaterdag is uitverkocht. Vrijdagmiddag voegde de organisatie een extra festivaldag toe in de vorm van een kindermiddag. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar de kinderen en ouders vonden het geweldig. We kregen regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk nog wel bekijken”, legt Bram Bul van de organisatie uit.