Volledig scherm
PREMIUM
Wethouders Robin van der Helm en Marian Witte. Links het gebouw van de Rabobank en rechts het deel van Arendshof. Op die locaties komen woontorens. Pix4Profs/René Schotanus © Pix4Profs/René Schotanus

Voorlopig akkoord over ‘bankenplein‘ Oosterhout: van winkels naar wonen

OOSTERHOUT - Er zit schot in de ontwikkeling van het Oosterhoutse ‘bankenplein‘ tot drie woontorens. De gemeente, ontwikkelaar Maas Jacobs en vastgoedbedrijf Altera hebben een intentieverklaring getekend om een eerste stap te zetten in de grote transformatie van de binnenstad. Daarbij worden leegstaande winkels omgevormd tot woningen. 

In dit geval gaat het om de leegstaande pand van ABN Amro, het gebouw van Rabobank en een forse hap winkelruimte van Arendshof 2. Dit worden drie woontorens, met middeldure huurwoningen en koopappartementen. Ook komen er negen grondgebonden woningen. In totaal gaat het om zo'n 150 nieuwe woningen. “Extra bewoners in de binnenstad zorgen voor meer levendigheid“, meent wethouder Robin van der Helm (VVD).  De voormalige ABN Amro en Rabobank zijn nog bezit van de banken zelf, maar deze gebouwen worden ontwikkeld door Maas Jacobs. Altera is eigenaar van Arendshof 2, een deel van het overdekte winkelcentrum dat de laatste jaren te kampen heeft met steeds meer vertrekkende winkels. 

  1. Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’
    VIDEO

    Dode man gevonden op boot in gebied De Dood in Biesbosch: ‘Geen sprake van misdrijf’

    DRIMMELEN - De politie heeft woensdagmiddag op een boot een dode man gevonden in het gebied De Dood in de Biesbosch bij Drimmelen. De man was in het gezelschap van een andere man en een hond. Het was urenlang onbekend hoe hij is overleden. Maar rond 19.45 uur in de avond meldde de politie na onderzoek van de lijkschouwer dat er geen sprake blijkt van een misdrijf. De politie kon niet meer vertellen, omdat ‘de familie nog niet is ingelicht’.