Volledig scherm
PREMIUM
Een vliegende auto van PAL-V © PAL-V

Voor 3 tot 5 ton heb je een vliegende auto uit Raamsdonksveer, ze worden getest in Flevoland

RAAMSDONKSVEER - Bij het NLR (Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum) in Marknesse komen een nieuwe testbaan en een minidorpje te liggen om vliegende auto's en taxi’s te testen. Pal-V uit Raamsdonksveer, ziet er wel brood in en staat te trappelen. Het bedrijf zegt al dertig vliegende auto's te hebben verkocht, die al dit jaar de weg op kunnen.

 ,,We willen de testbaan van de RDS (Dienst Wegverkeer) uitbreiden met een mini-dorpje, bij wijze van bebouwde kom, om zelfrijdende auto’s uit te proberen’’, zegt Kees De Waal van het NLR. ,,We willen er ook vliegende auto’s laten testen.’’

  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?