Volledig scherm
Er zijn plannen voor een Kentucky Fried Chicken aan de Beneluxweg in Oosterhout. © Sjoerd Marcelissen

Vlak bij McDonald's Oosterhout
een Kentucky Fried Chicken?

OOSTERHOUT - Oosterhout krijgt mogelijk een Kentucky Fried Chicken. De fastfoodketen wil zich vestigen aan de Beneluxweg, nabij McDonald's. 

Het KFC-restaurant zou een grootte moeten krijgen van 400 vierkante meter. Daarnaast komt er een Drive-Thru:  een afhaalservice waarbij vanuit de auto maaltijden kunnen worden besteld. 

'Prematuur'

De fastfoodketen heeft een omgevingsvergunning aangevraagd bij de gemeente Oosterhout. Een woordvoerder van KFC is niet happig om uit te wijden over de plannen. "Het is nog prematuur, maar we zijn enthousiast. Alles zit nog in de onderzoeksfase." Onbekend is wanneer de KFC opent. "Dat kan heel erg fluctueren. Bijvoorbeeld of er wel of geen bestemmingsplanprocedure moet worden gevolgd. Wat ons betreft kan het nooit snel genoeg gaan", laat de woordvoerder weten. 

Goedkeuring

Voordat het zo ver is, moet de gemeente wel goedkeuring verlenen aan KFC. Het college van B en W kan deze week nog geen inhoudelijke reactie geven over de plannen. Enkele maanden geleden vestigde zich ook al een nieuw hotel aan de Beneluxweg. De voormalige Tulip Inn werd omgebouwd tot GR8. Naast een hotel zit La Place aan de parking langs de A27. Een deel van het gebouw staat leeg, mogelijk is daar ruimte voor de Kentucky Fried Chicken. 

De andere dichtst bijzijnde KFC is bij de woonboulevard in Breda.