Volledig scherm
viskraam van michel heinen mag als het aan de gemeente ligt niet meer staan op de plek waar hij nu staat in de gemeente giessenlanden[foto ricardo smit]. © foto ricardo smit

Visboer Werkendam moet toch wijken

De viskraam van Spakenburger Michel Heinen, die iedere donderdag aan de Sigmondstraat in Werkendam staat, moet toch echt weg per januari volgend jaar.

Dat antwoordt het Werkendamse college na vragen van de fractie Altena Lokaal. De partij is verbaasd over het feit dat Heinens vergunning afloopt, terwijl hij al jaren iedere donderdag bij supermarkt Albert Heijn staat. Ook de supermarkteigenaar is volgens hem blij met de extra klandizie die de kraam trekt. Daarom begrijpt Heinen niet dat hij weg moet. ,,Niemand heeft hier iets op tegen: ik wil gewoon visjes verkopen'', zei hij vorige maand nog tegen deze krant.

Parkeerdruk

De gemeente Werkendam ziet het anders. Niet alleen is de standplaats officieel al in 2014 komen te vervallen - de huidige verlenging van vijf jaar is volgens de gemeente een 'overgangsbepaling - ook is volgens het college al jaren duidelijk dat de standplaats aan de Sigmondstraat zou verdwijnen. Bovendien, aldus het college, mag een standplaatshouder maximaal twee standplaatsen per gemeente bezetten. 

Met Nieuwendijk en Sleeuwijk erbij heeft Heinen er nu drie. Een laatste argument voor het verdwijnen van de specifieke standplaats aan de Sigmondstraat is de parkeerdruk rond de supermarkt. 'De parkeerdruk bij AH is hoog', staat in het antwoord.

Ondernemer Heinen had liever gezien dat hij zijn standplaats in Nieuwendijk of Sleeuwijk zou verliezen, als hij er dan toch een moest inleveren. Op de vraag waarom er niet met hem is overlegd, antwoordt het college dat Heinen al sinds 2014 op de hoogte was.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement