Volledig scherm
Oosterhoutse burgemeester Stefan Huisman. Archieffoto Ron magielse © Ron Magielse / het fotoburo

Vijf vrouwen verklaren: 'Huisman kneep in onze borsten'

OOSTERHOUT - De vijf vrouwen die zeggen dat zij door burgemeester Stefan Huisman zijn betast, zijn vooral door hem geknepen in met name hun borsten. Dat blijkt uit hun verklaringen die dinsdagavond anoniem ter inzage zijn gelegd voor de gemeenteraadsleden in Oosterhout

Hun namen stonden er niet bij en ook niet de data waarop zij betast zijn door de burgemeester, die afgelopen vrijdag is opgestapt. Volgens een van de raadsleden gaat het vooral om gevallen van knijpen in uitstekende lichaamsdelen. 

Quote

De burgemees­ter was een man van borsten en baco, dat is weer duidelijk geworden

"De burgemeester was een man van borsten en baco, dat is weer duidelijk geworden. Misschien is er meer gebeurd, dat weet ik niet." 

Geen aangiftes

Volgens het gemeentebestuur van Oosterhout liggen er op dit moment geen aangiftes tegen de opgestapte, handtastelijke burgemeester Stefan Huisman. Wel hebben vijf vrouwen intern bij de gemeente melding gemaakt van ongepast gedrag. Dat er geen aangifte is gedaan wil niet zeggen dat dat niet alsnog gaat gebeuren. 

Gemeentesecretaris Paul de Ridder zegt dinsdagavond op de bijeenkomst: "De vrouwen weten dat het kan. Dat is niet aan ons. We gaan het niet super stimuleren"

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement