Volledig scherm
Beachvolleybaltoernooi bij OHC in de Contreie Oosterhout. © Marcel Otterspeer/Pix4Profs

Vijf redenen om dit weekend naar het internationaal beachhandbaltoernooi in Oosterhout te gaan

OOSTERHOUT - Oosterhout heeft deze dagen een heus ‘stadsstrand’. Een beachhandbalveld op de Markt waar internationale wedstrijden worden gespeeld. Zondag komt het vierdaagse toernooi tot een einde. Vijf redenen waarom je dit weekend nog moet gaan kijken.

1. Het weer

De weergoden beloven zaterdag 27 en zondag maar liefst 30 graden. Wat is er dan lekkerder dan een dagje stand? Je hoeft er dit weekend niet eens ver voor te reizen: Oosterhout heeft een 'stadsstrand' op de Markt. Een tijdelijke zandbak van 30 bij 15 meter, met daarin 150 kuub zand. Toegegeven: de zee ontbreekt, maar je kunt wel turen naar beachhandbalwedstrijden.

2. Bijzondere locatie

Het is de eerste keer dat het Camelot Beach Handball Tournament ook een speelveld op de Markt heeft. De andere drie velden zijn zoals gebruikelijk bij de Oosterhoutse Handbal Club (OHC) in de Contreie. ,,Het toernooi wordt ieder jaar groter. We kregen behoefte aan een vierde speelveld", zei coördinator René Loonen van OHC eerder hierover. Samen met de gemeente kwamen ze bij de Markt uit. ,,Zo gebeurt er weer iets in de binnenstad.'' 

3. Internationaal tintje

Nationale teams uit Duitsland, Australië of Noorwegen. Je ziet ze normaal gesproken niet dagelijks, wél op het beachhandbaltoernooi in Oosterhout. Tijdens het toernooi komen er ongeveer vijfhonderd spelers en achttien scheidsrechters uit de hele wereld over. Loonen zei eerder: ,,Het is echt de wereldtop die hier naartoe komt. Er zijn spectaculaire wedstrijden te zien met hoge sprongen en pirouettes om te scoren. Dat ziet er geweldig uit."

4. Ontknoping

Het internationaal beachhandbaltoernooi bereikt zondag een climax. Tussen donderdag en zondag worden er zo'n 150 wedstrijden afgewerkt. Waarna het tijd is voor de finales. Tussen 14.40 en 15.20 uur de mannen en meteen daarna de vrouwen, tot 16.00 uur. 

5. Winkels en terrassen op steenworp afstand 

Geen zin om de hele dag naar rennende en vliegende handballers te kijken? Dan ben je vanaf de Markt zo in de winkelstraten. En wie even wil relaxen, kan neerploffen op een van de terrassen op de Markt. Daar kun je zelfs de wedstrijden goed volgen: alles wordt gefilmd en uitgezonden op twee grote schermen.