Volledig scherm
Laatste fotovlucht van de Alouette. (archieffoto) © Arnoud Schoor, Defensie

Vijf meter hoge paal voor Alouette-helikopter op Gilze-Rijen

Rijen helikopter AlouetteRIJEN - Bij de hoofdingang van vliegbasis Gilze-Rijen is het grondwerk begonnen voor de plaatsing van de Alouette-helikopter. Deze rood-wit-blauw gespoten poortwachter van de helikopterbasis komt op een vijf meter hoge paal te staan.

Over een paar maanden pronkt de Alouette van het voormalige stuntteam Grasshoppers van de Koninklijke Luchtmacht op deze prominente plek voor de hoofdpoort, dicht tegen de verkeerslichten van de provinciale weg N282. De helikopter staat daarmee veel meer in het zicht dan de Thunderstreak jachtbommenwerper, die dichter bij de ingang aan de andere kant van de toegangsweg tot de vliegbasis staat.

Hoofd communicatie majoor Inge van Megen van het Defensie Helikopter Commando vertelt dat de komende dagen het grondwerk verder wordt uitgevoerd en beton gestort. ,,Dat moet een week of zes uitharden. Half maart wordt de paal geplaatst. En spoedig daarna wordt de Alouette er met een kraan op gehesen.’’ De streefdatum van de Defensie is dat alles begin april gereed is, inclusief de groenbeplanting en aanleg van verharding.

Van Megen zegt blij te zijn dat een van de grootste helikopterbasissen van Europa straks ook een helikopter aan de poort heeft staan.