Volledig scherm
Het Sterrenteam met Bob de Jong, Frits Baren en John Rep. Mathieu Hermans fiets mee in de gele trui. © Sjakie Hendriks

Vierde Mathieu Hermans Klassieker in gang geschoten met Sterrenteam

DONGEN - Zondagochtend werd de vierde editie van de Mathieu Hermans Klassieker in gang geschoten. Bijna 500 deelnemers doen vandaag mee aan een toch van 45, 90 of 135 kilometer om en nabij Dongen. De opbrengst gaat naar Stichting Gijsje Eigenwijsje.

Aan de start stond onder andere een Sterrenteam met bijvoorbeeld Frits Baren, Bob de Jong en John Rep. Ook Mathieu Hermans staat aan de start met een gele trui.

Ook dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Gijsje Eigenwijsje. Deze stichting is in het leven geroepen ter nagedachtenis aan Gijs Baeten. Hij kreeg in 2011 op 8-jarige leeftijd te horen dat hij hersenstamkanker had. Tijdens zijn ziekbed is hij twee keer op een vakantiepark geweest met zijn broer en ouders om er even tussenuit te zijn. 

De stichting zet zich in om dit soort uitjes voor andere ongeneselijk zieke kinderen te organiseren.

Vorig jaar leverde de race 3000 euro op.

Volledig scherm
Mathieu Hermans fiets mee in de gele trui. © Sjakie Hendriks
Volledig scherm
De start van de Mathieu Hermans. © Sjakie Hendriks
Volledig scherm
De start van de Mathieu Hermans. © Sjakie Hendriks
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop  Den Hout zingt het woord voor woord mee

    Ook ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis bestaat 25 jaar en Paaspop Den Hout zingt het woord voor woord mee

    DEN HOUT - Dit weekend vindt in Den Hout de 25e editie van Paaspop Den Hout plaats, met zaterdag Nielson en Guus Meeuwis (om 20:00 uur) als voornaamste publiekstrekkers. De zaterdag is uitverkocht. Vrijdagmiddag voegde de organisatie een extra festivaldag toe in de vorm van een kindermiddag. 220 kinderen vermaakten zich met springkussens over het gehele terrein. ,,Dat was eigenlijk speciaal voor ons jubileum, maar de kinderen en ouders vonden het geweldig. We kregen regelmatig de vraag om dit volgend jaar nogmaals te doen; dat gaan we daarom natuurlijk nog wel bekijken”, legt Bram Bul van de organisatie uit.