Volledig scherm
© ANP

Vier gedecoreerden in de gemeente Drimmelen

MADE - In de gemeente Drimmelen hebben dinsdag vier mensen een koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen. Allen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Hans Heitling (71) Den Hout - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Heitling heeft de afgelopen jaren diverse functies vervuld. Een kleine greep hieruit: hij is al sinds 1998 voorzitter van het Made’s Mannenkoor, was lid van de activiteitencommissie van Stichting Dorphuis Den Hout, penningmeester van Het Houts Twaalfuurtje te Den Hout en lid van de restauratiecommissie van het Dorpshuis Den Hout. En hij is ook voorzitter van de reiscommissie.

Piet Knapen (74) Wagenberg Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Voorzitterschap is een functie dat Piet Knapen erg goed ligt. Naast voorzitter van het Sint Nicolaas comité Wagenberg, mag Knapen zich ook voorzitter van de Broederschap Breda Hakendover noemen. De broederschap bestaat uit ongeveer 3750 leden. Verder is Knapen vrijwilliger bij de Parochie H. Gummarus te Wagenberg en draagt daardoor bij aan het onderhouden van het kerkhof en het kerkgebouw.

Kees Kooijman (72) Made - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
De heer Kooijman is sinds 1973 koster van de Bernarduskerk in Made. Deze kerk behoort tot de Vijf Heiligen Parochie. Hij verricht ondersteunende werkzaamheden bij de doopvieringen, uitvaarten en huwelijken. Tevens zorgt hij voor de aanwezigheid van diverse benodigdheden tijdens de kerkdiensten, hij leidt nieuwe kosters op, opent en sluit het kerkgebouw en assisteert de pastoor. Buiten dat is hij ook acoliet en collectant.

Kitty Smits (60) Made - Lid in de Orde van Oranje-Nassau
​Mevrouw Smits is al jaren in de weer als vrijwilliger bij en bestuurslid van De Zonnebloem, afdeling Made. Zo begeleidde ze bij De Zonnebloem de jaarlijkse dagboottocht en de landelijke vakantieweek. Daarnaast verkoopt ze Zonnebloemloten. Verder is Kitty Smits vrijwilliger bij en bestuurslid van het comité Caritas en was ze een aantal jaar begeleider bij het Zorgcentrum De Wijngaerd in Made.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement