Volledig scherm
© Thinkstock

Vier dagen fietsen rondom Oosterhout, naar plekken waar je anders nooit komt

OOSTERHOUT - Vier dagen lang fietstochten in alle vier de windstreken rondom Oosterhout. De jaarlijkse Oosterhoutse fietsdagen hebben sinds vorig jaar een grondige metamorfose ondergaan. Het plezier is echter geenszins veranderd. Zo valt uit de reacties van de deelnemers én de organisatie op te maken.

Gemiddeld kwamen per dag ongeveer 220 deelnemers een fietsroute ophalen bij het start- en finishpunt. Dit jaar ligt dat voor het eerst bij het sportveld van honkbalvereniging Twins. Jeanne en Willem Verheijden komen als derde en vierde deelnemers aan. Het is het eerste jaar dat ze aan de fietsvierdaagse meedoen. ,,We hebben heel lang gezegd: we doen een keer mee. Dit jaar hebben we de stoute schoenen aangetrokken,” aldus Jeanne.

Voor zowel Jeanne als Willem geldt het uitrijden van de 4 keer 25 kilometer als een overwinning op zichzelf. Beide hebben na een forse medische tegenslag een lange weg van revalidatie achter de rug. ,,Dit voelt geweldig. Volgende keer gaan we voor de 40 kilometer,” aldus Jeanne.

Lees maandag meer in BN DeStem

  1. Knallende opening Sensation Waailand in Made
    Play

    Knallende opening Sensation Waailand in Made

    MADE - Het kleurt wit van de feestgangers in de grote feesttent op het Madese weiland. Met de dresscode white winter is de twaalfde editie van Sensation Waailand met het thema ‘Winter Wonderland’ vanavond van start gegaan. Van landelijke beroemdheden tot lokale talenten. Van feestmuziek tot bonkende hardstyle. Het waait allemaal voorbij vanavond. Wie er optreden, blijft tot het laatste moment een verrassing. “Dat doen we bewust, het gaat echt om de beleving”, zegt organisator Koen Grootscholten. En dat weten de feestgangers ook, want de 6000 kaarten waren binnen een kwartier uitverkocht.