Volledig scherm
Huidig pand van de Rabobank in Made. © Google Maps

Verzet tegen verbouwing voormalige Rabobank Made

DEN HAAG/MADE - De eigenaren van een woonhuis aan de Adelstraat in Made zijn met een advocaat naar de Raad van State gestapt tegen de verbouwing van de voormalige Rabobank naast hun huis tot negentien appartementen. 

Donderdag vroegen ze de voorzieningenrechter om het bestemmingsplan voorlopig in de ijskast te zetten. De kans bestaat anders dat de verbouwing in volle gang is als de Raad van State hun bodemprocedure tegen het bestemmingsplan nog moet behandelen. Dat gebeurt pas over een paar maanden. Projectontwikkelaar Zwaluwe heeft eind juni al een vergunningsaanvraag ingediend bij de gemeente Drimmelen voor het bouwproject. 

De eigenaren van het buurpand zien het niet zitten dat er een derde bouwlaag op het voormalige kantoorpand wordt gezet. Ze vrezen dat hun huis flink minder zon zal krijgen en zijn bang voor inkijk. ''Ze kijken straks recht de tuin in'', zei advocaat Marnix Wolf. 

Volgens de projectontwikkelaar worden zoveel mogelijk de contouren van het bestaande gebouw aangehouden. Maar het pand wordt wel hoger dan het nu is. Aanvankelijk zouden in het gebouw zestien appartementen komen met de Rabobank op de begane grond. Uiteindelijk worden het negentien appartementen. Het bankfiliaal is ingeruild voor drie woningen. 

Uitspraak van de Raad van State volgt.

  1. Als wel ergens de burgemeester persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout
    PREMIUM
    Column

    Als wel ergens de burgemees­ter persoon van het jaar is, dan is het in Oosterhout

    Als wel ergens de burgemeester ‘persoon van het jaar‘ is, dan is het in Oosterhout. Marcel Fränzel ontpopte zich daar in zijn tien maanden als waarnemend burgemeester tot kameraad van alle inwoners. Iemand die uit oprechte belangstelling een praatje met je maakt in het zwembad of tijdens carnaval. Dat altijd vriendelijke maatje hadden de mensen wel nodig. Want de stad trok begin dit jaar vooral negatieve aandacht, nadat bleek dat Stefan Huisman als burgemeester handtastelijk was richting vrouwen en bacootjes als koffie dronk. Uiteraard moest Huisman het veld ruimen.