Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser bij een bezoek aan vliegbasis Gilze-Rijen. De PvdA wil dat Defensie bij de inzet van simulatoren voor Apache (foto) en Chinook minder gaat vliegen en minder overlast veroorzaken.
Volledig scherm
Staatssecretaris van Defensie Barbara Visser bij een bezoek aan vliegbasis Gilze-Rijen. De PvdA wil dat Defensie bij de inzet van simulatoren voor Apache (foto) en Chinook minder gaat vliegen en minder overlast veroorzaken. © ANP

Verzet tegen overlast vliegbasis, ondanks komst simulatoren

RIJEN - Het is niet mogelijk dat meer hypermoderne simulatoren op vliegbasis Gilze-Rijen niet leiden tot minder vlieguren en minder overlast.  ,,Dat kan niet. Er liggen andere afspraken over de vliegbasis", zegt  Peter von Meijenfeldt van de PvdA. 

 1. Melanie (26) nam de nodige maatregelen voor een veilige Marktplaatsafspraak in Oosterhout en toch ging het mis
  PREMIUM

  Melanie (26) nam de nodige maatrege­len voor een veilige Markt­plaats­af­spraak in Oosterhout en toch ging het mis

  OOSTERHOUT - Melanie (26) uit Arnhem wilde haar man dolgraag verrassen met de nieuwe PlayStation 5. Via Marktplaats zag ze dat iemand in Oosterhout die te koop had staan en dus maakte ze een afspraak. Ondanks alle maatregelen die ze getroffen had voor een veilige overdracht liep de afspraak anders dan verwacht. Met een mislukte beroving tot gevolg. ,,In het allerergste geval rij ik voor niks, maar hier had ik niet aan gedacht.”
 1. Deze leerlingen hebben een wel heel bijzondere leraar: schoolhond Vos
  Play

  Deze leerlingen hebben een wel heel bijzondere leraar: schoolhond Vos

 2. XL-Coronateststraat geopend in Eindhoven: van 5,000 naar bijna 10,000 testen per dag
  Play

  XL-Coronatest­straat geopend in Eindhoven: van 5,000 naar bijna 10,000 testen per dag