Volledig scherm
Bij haar afscheid van de gemeente Oosterhout (ze wordt burgemeester in Geertruidenberg) werd Marian Witte onderscheiden met de Gemeentelijke Erespeld in Goud. © Pix4Profs / Johan Wouters

Vertrekkende Marian Witte krijgt erespeld in goud

OOSTERHOUT - Marian Witte heeft woensdagavond de gemeentelijke erespeld in goud ontvangen. Ze kreeg deze bij haar afscheid als wethouder van de gemeente Oosterhout. Burgemeester Mark Buijs reikte de erespeld uit. 

Witte wordt begin oktober geïnstalleerd als burgemeester van Geertruidenberg. De afgelopen jaar was ze wethouder in Oosterhout met een breed scala aan portefeuilles. Zoals Wmo, sport, openbare ruimte, mobiliteit, wonen, buurtbeheer en volksgezondheid. 

Onder meer de bouw van sportpark De Contreie en het vernieuwde zwembad De Warande zijn wapenfeiten van Witte. Daarnaast was ze het gezicht achter de soms fel betwiste sluiting van enkele buurthuizen in de stad. Voor haar wethouderschap was Witte negen jaar raadslid. 

Het afscheid was woensdagavond eerst met een bijeenkomst voor genodigden op het stadskantoor, later was er een openbare receptie.