Volledig scherm
Erskine Schoenmakers wordt keeperscoach van de OranjeLeeuwinnen

'Verliezen is een woord dat ik niet gebruik, je wint óf je leert'

OOSTERHOUT - Van OiB naar KNVB. Het lijkt een grote overgang, maar voor Erskine Schoenmakers valt dat wel mee. Tijdens zijn werk voor Oosterhout in Beweging, waar hij onder meer de communicatie voor zijn rekening nam en de wijkcoaches ondersteunde, was Schoenmakers al regelmatig als keeperstrainer op voetbalvelden in den lande te vinden.

Per 1 november wordt hij fulltime keeperstrainer voor de OranjeLeeuwinnen. Of zoals het officieel heet: assistent-trainer met als specialiteit keepers.

"Ik zit nu precies veertien jaar en elf maanden bij Oosterhout in Beweging (OiB), met onderbreking van een jaar. Toen was ik trainer van jong talent bij Red Bull Salzburg in Oostenrijk. Na dat jaar ben ik weer teruggekomen naar OiB. Maar ik heb altijd diverse functies gehad naast mijn werk in Oosterhout. Bij Willem II in Tilburg, als keeperstrainer voor de jeugd en voor het vrouwenteam dat de club toen had, bij FC Utrecht, bij CTO Eindhoven. Voor mijn werk in Oostenrijk heb ik een jaar onbetaald verlof kunnen nemen. OiB is voor mij altijd een soepele werkgever geweest. Ook als ik weer eens naar het buitenland moest."

Lees meer in BN DeStem van 14 oktober.