Volledig scherm
lage zwaluwe-foto : ron magielse thea leest-wintermans is na 4,5 jaar eindelijk de nieuwe eigenaresse van gemeenschapshuis den domp (achter haar). © ron magielse / pix4profs

Verkoop Den Domp in Lage Zwaluwe nu echt rond

LAGE ZWALUWE - De verkoop van gemeenschapshuis Den Domp in Lage Zwaluwe is rond. Vrijdag zetten Thea Leest-Wintermans en wethouder Jan-Willem Stoop hun handtekening onder het contract. Leest neemt het pand over van de gemeente Drimmelen. 

De koop zat er al langer aan te komen. Begin dit jaar gaf de Drimmelense gemeenteraad groen licht voor de plannen van Thea van Leest. Onderdeel van de overeenkomst is dat het echtpaar Leest-Wintermans de verenigingen plaats biedt voor minimaal de volgende 10 jaar en tegen passende tarieven. Ook blijven de maatschappelijke activiteiten van onder andere muziekvereniging Alliance en Carnaval met de nieuwe eigenaar verzekerd.

De planning is dat de uiteindelijke eigendomsoverdracht in januari 2019 zal gebeuren. Wethouder Stoop: “Wij zijn erg blij omdat we met het ondertekenen van deze overeenkomst een belangrijke stap zetten. Met de nieuwe eigenaren blijft het gemeenschapshuis Den Domp behouden voor het dorp Lage Zwaluwe.”

  1. Brabantse in Noord-Italië blijft nuchter onder uitbraak coronavirus, maar ‘op straat stuk rustiger dan normaal’
    PREMIUM
    video

    Brabantse in Noord-Ita­lië blijft nuchter onder uitbraak coronavi­rus, maar ‘op straat stuk rustiger dan normaal’

    BREDA/BUSTO ARSIZIO - Scholen, bioscopen en musea zijn dicht, sportverenigingen liggen stil en de horeca sluit om 18.00 uur haar deuren. Het openbare leven in de door het coronavirus getroffen Noord-Italiaanse regio Lombardije, ligt flink plat. De uit Rijen afkomstige Jacqueline van Gool (41) maakt aan den lijve mee wat de gevolgen zijn van een uitbraak van het coronavirus.