Volledig scherm
lage zwaluwe-foto : ron magielse thea leest-wintermans is na 4,5 jaar eindelijk de nieuwe eigenaresse van gemeenschapshuis den domp (achter haar). © ron magielse / pix4profs

Verkoop Den Domp in Lage Zwaluwe nu echt rond

LAGE ZWALUWE - De verkoop van gemeenschapshuis Den Domp in Lage Zwaluwe is rond. Vrijdag zetten Thea Leest-Wintermans en wethouder Jan-Willem Stoop hun handtekening onder het contract. Leest neemt het pand over van de gemeente Drimmelen. 

De koop zat er al langer aan te komen. Begin dit jaar gaf de Drimmelense gemeenteraad groen licht voor de plannen van Thea van Leest. Onderdeel van de overeenkomst is dat het echtpaar Leest-Wintermans de verenigingen plaats biedt voor minimaal de volgende 10 jaar en tegen passende tarieven. Ook blijven de maatschappelijke activiteiten van onder andere muziekvereniging Alliance en Carnaval met de nieuwe eigenaar verzekerd.

De planning is dat de uiteindelijke eigendomsoverdracht in januari 2019 zal gebeuren. Wethouder Stoop: “Wij zijn erg blij omdat we met het ondertekenen van deze overeenkomst een belangrijke stap zetten. Met de nieuwe eigenaren blijft het gemeenschapshuis Den Domp behouden voor het dorp Lage Zwaluwe.”