Leon van Roosmalen voor de resten van zijn afgebrande stomerij Uniek
Volledig scherm
Leon van Roosmalen voor de resten van zijn afgebrande stomerij Uniek © Marja Klein Obbink

Verdrietig maar vastberaden na brand stomerij Uniek: ‘Een stukje levenswerk is kapotgegaan’

RAAMSDONKSVEER - Verdrietig maar vastberaden staat eigenaar Leon van Roosmalen dinsdagmorgen bij de resten van zijn stomerij Uniek in Raamsdonksveer. Maandagavond verwoestte een brand het bedrijf. De ramen liggen eruit, het dak ligt er af, daar binnen rest een skelet van staal.

,Het is verschrikkelijk! Ik ben er kapot van. Een stukje levenswerk is kapotgegaan", zegt hij over het familiebedrijf dat zijn vader al in 1957 in Gorinchem begon.

In 2002 verhuisde Leon naar de Oeverkruid op industrieterrein Dombosch in Raamsdonksveer. Hij: ,,Vanochtend zijn de inspecteurs geweest. Morgen komen er opnieuw inspecteurs. Over de schade kan ik nog niks zeggen. We gaan zo snel mogelijk op zoek naar een geschikte plek om opnieuw te beginnen. Het liefst in het Veer. Onze klanten proberen we voorlopig onder te brengen bij de collega's.”

Rookpluimen

Zeer grote brand in Raamsdonksveer
Volledig scherm
Zeer grote brand in Raamsdonksveer © MaRic Media / Marcel van Dorst

Van Roosmalen werd maandagavond rond 20.00 uur gebeld door de meldkamer; er was een inbraakmelding. ,,Later werd het specifieker: er was een inbraak in de kantine. In de auto werd het serieus en toen ik op de dijk reed zag ik in de verte al de rookpluimen. de brandwer was al aan het blussen. Toen ik arriveerde zag ik brand uit het derde raam komen wijst hij naar de zijkant van het pand.  Maar in een mum van tijd stond het hele bedrijf van voor naar achteren in brand. Verschrikkelijk!”