Volledig scherm
PREMIUM
De twee betrokken auto's bij Made. © MaRicMedia

Verdachten die ontdekking coketransport Moerdijk wilden voorkomen blijven vast

BREDA – Twee verdachten van het veroorzaken van een zware aanrijding op de A59, anderhalf jaar geleden bij Oosterhout, blijven vastzitten. Dat heeft de rechtbank dinsdag besloten tijdens een pro-formazitting.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Rotterdammers F. W. (43) en R. van G. (32) ervan met de aanrijding te willen hebben voorkomen dat de bestuurder van de wagen, een man uit de omgeving van Oosterhout, een cocaïnetransport bij zijn werkgever in Moerdijk zou hebben ontdekt. Daar werd net zo'n 100 kilogram cocaïne uitgeladen die via de haven van Vlissingen tussen een lading bananen het land in was gekomen.

  1. Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen
    Geef uw mening

    Druk? Ik laat mijn leven niet leiden door anderen

    Het is een van de meest voorkomende klachten van nu: het dag in, dag uit te veel ballen tegelijk moeten hooghouden. Thuis, op het werk, bij de (sport)club, op school, bij familie; veel mensen ervaren de huidige tijd alsof ze worden geleefd door hun omgeving. Het gevoel dat alles en iedereen in de nabijheid iets van je verwacht en jij je verplicht voelt die verwachting waar te maken. Het probleem speelt bij zowel jong als oud en in tal van sectoren. Hoe houd je de regie over je eigen leven?