Volledig scherm

Verdachte overval woning Oosterhout blijft vastzitten

OOSTERHOUT - Een 20-jarige verdachte van de gewapende overval op een woning aan de Zwaluwstraat in Oosterhout, op 27 november vorig jaar, blijft in de gevangenis in Vught. De andere twee mogelijk betrokkenen bij de overval en/of heling van de gestolen spullen, zijn wel op vrije voeten.

In de woning waren op de middag van de overval twee bewoners van 18 en 19 jaar aanwezig. Zij zeggen te zijn overrompeld door twee mannen met bivakmutsen. De daders bedreigden hen met een (nep)vuurwapen. Ze gingen er uiteindelijk vandoor met mobiele telefoons, een spelcomputer, een tablet en andere spullen.

Op zondagmiddag 29 november hield de politie in Oosterhout de 20-jarige man aan, die gisteren op een tussentijdse zitting moest opdraven. Hij heeft geen vast woon- of verblijfplaats. Zijn mogelijke kompanen, een 22-jarige Bredanaar en een 19-jarige Oosterhouter, werden later ingerekend. Zij zitten niet vast. Een verzoek van advocaat Peter Schouten om ook zijn cliënt voorlopig vrij te laten, wees de rechtbank af. Voortzetting op 6 september.